Prohledat tento blog

úterý 7. září 2010

Zápach z tlamy, zubní plak a kámen. Co s tím?


Zápach z tlamy u psa je způsoben tím, že se na zubech, dásních a jazyku neustále vytváří bakteriální plak. Ten způsobuje onemocnění dásní (krvácení z dásní), zubní kámen a zubní kaz. Pokud se tyto problémy ponechají neléčeny, může to vést k bolestem a předčasné ztrátě zubů, což je u zvířat fatální problém.

Je možné odstranit zápach z tlamy u psa?

Pravidelným čištěním zubů pomocí prstového kartáčku nebo běžného kartáčku na zuby pro psy a zubní pasty pro psy nejlépe enzymatické, odstaníte zubní plak.

Další možností je použití enzymatického zubního gelu, který nanesete na zuby a dásně nebo přidáte ke krmivu. U koček se doporučuje nanést trochu gelu a tlapky a olizováním si pak kočky samy nanesou gel do tlamičky. Gel rozrušuje existující zubní povlak a zabraňuje množení bakterií, které ho vytváří.
 

Velice účinným a jednoduchým prostředkem pro péči o zuby a dásně u zvířat je De-Plaque
Při denním užívání významně pomáhá v boji se zubním plakem, zubním kamenem a zápachem z tlamy.


Jak De-Plaque působí?

Na rozdíl od ostatních metod odstraňování zubního plaku působí De-Plaque na zcela jiné bázi. Přírodní mořská řasa Ascophyllum Nodosum působí přímo v zažívacím traktu zvířete, odkud se následně dostává do krevního řečiště, poté do slin a tím velmi účinně působí na zuby a dásně. Významně ovlivňuje schopnost zachycování bakterií způsobujících zubní plak a změkčuje existující zubní kámen, který většinou sám odpadne nebo je velmi snadno odstranitelný. Podávejte jednou denně a přidejte k suché nebo mokré stravě.



De-Plaque 50g a 100g balení

Doplněním péče o zuby a ústní dutinu zvířat jsou enzymatické zubní plátky C.E.T. nebo Orozyme. Kousáním se pejsek nejen zabaví, ale zároveň odstraňuje zubní plak a zubní kámen nejlépe v kombinaci s možskou řasou De-Plaque.

Kompletní sortiment pro péči o zuby a tlamu naleznete zde.



Související články:

Víte jak čistit psovi zuby? - 4 základní kroky
Přípravky na odstranění zubního kamene u psa
Zápach z tlamy trápí 90% psů starších jednoho roku. Jak tomu předejít?
Zubní plak a zubní kámen u psů a koček
Zápach z tlamy - Dentální onemocnění u psů a koček

Žádné komentáře:

Okomentovat