Prohledat tento blog

pátek 19. února 2010

Artroza kolena - Jak snížit potíže a zabránit zhoršení onemocnění


Trápí vás nesnesitelná bolest kolenních kloubů obzvláště při změně počasí, při chůzi po schodech nebo jiné namáhavé činnosti, ztuhlost kloubů než se rozejdete? Artroza kolenních kloubů postihuje až 12% obyvatel a jsou to převážně ženy.

Artroza kolene se vyvíjí dlouhodobě. Při artróze dochází nejprve k poškození kloubní chrupavky a následnému uvolnění chemických látek, které toto poškození dále prohlubují. V chrupavce postupně vznikají trhliny, chrupavka se ztenčuje a ztrácí se z ní voda, čímž se zhoršuje její pružnost.

Typickým znakem artrózy je vznik tzv. osteofytů, což jsou nejprve chrupavčité a později zkostnatělé výrůstky, které vyrůstají zejména uvnitř kloubu v těsné blízkosti úponu kloubního pouzdra. Tyto výrůstky zvyšují tlak na kloubní pouzdro a zhoršují bolestivost. Mění se i kvalita kosti přiléhající ke kloubním plochám, hlavně ve smyslu zhoršení pružnosti.

První změny začínají již mezi 20. - 30. rokem života a s věkem se problémy postupně prohlubují.

Protože pokročilé artrotické změny kloubu jsou spojené se silnými až nesnesitelnými bolestmi, snaží se postižená osoba pohybovat co nejméně. Tím se však produkuje ještě méně kloubního maziva, chrupavka je ještě hůře zásobována nutnými živinami, svalová hmota atrofuje, kloub tuhne v průběhu času stále víc a více a člověk se stává méně a méně pohyblivým.

Nedostatek mobility s tímto onemocněním spojený znamená enormní snížení kvality života a samostatnosti a to zejména pro starší osoby.

Abychom se vyhnuli a ovlivnili všechny možné rizikové faktory vzniku této choroby je velice důležité zajistit pohybovému aparátu náležitou péči a potřebnou kloubní výživu.

Artroza kolena ještě není stále vyléčitelná, ale dnes již jste schopni průběh nemoci zpomalit nebo dokonce i zastavit. Jedním z nejúčinnějších kloubních přípravků je Hyalutidin HC Aktiv

Články:

Hyalutidin - Je opravdu lepší než jiná kloubní výživa?
Bolest kloubů u starších psů
Hyalutidin - účinná kloubní výživa pro pro člověka, koně i psa 
Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?

1 komentář:

  1. Myslím si, že užitečné tipy, které nemusí platit nutně jen pro domácí mazlíčky. Moje máma bohužel také trpí artrózou, což není vůbec nic příjemného. Je ovšem pravda, že od té doby, co začala klouby lépe vyživovat pomocí jednoho doplňku stravy tak se její problémy s klouby o trochu zmírnily.

    OdpovědětVymazat