Prohledat tento blog

neděle 13. února 2011

Průjem u psa - Chronický průjem u psa


Chronický průjem u psa je vážná záležitost, která může znamenat onemocnění tenkého střeva, tlustého střeva, nebo některého z vnitřních orgánů.

Pokud máte doma štěně, nebo kotě, které ještě nebylo očkováno a dostane průjem, doporučuji rychle navštívit vašeho veterináře. Mladé štěně s průjem většinou potřebuje pomoc veterinárního lékaře okamžitě. Průjem u štěněte mladšího 4 týdnů, může být letální.

Zeleně zbarvený průjem u štěňat může znamenat kokcidiozu. Štěně odmítá jídlo a hlavně vodu, což vede k rychlé dehydrataci, slabosti a přesto trvající snaze se vypráznit.

Hlen v průjmu zamená podráždění střeva, například parazity.

Fyzikálně je průjem v podstatě nahromadění vody ve střevě způsobené horším vstřebáváním potravy a zvýšenou sekrecí elektrolytů do střeva.


VÍCE INFORMACÍ K TOMUTO PRODUKTU ZÍSKÁTE V NAŠEM E-SHOPU ZDE  
 

Tělo se snaží očistit od nežádoucích toxinů různého původu. To může být doprovázeno také zvracením po pozření většího množství trávy, nebo zkaženého jídla. Někdy je zvracení velmi prospěšné, neboť je to nejrychlejší cesta jak tělo zbavit pozřených toxinů. Pokud se opakuje, volejte veterináře.

Pokud je průjem krvavý, pokud má váš pes, či kočka horečku, bolesti, silné nadýmání, volejte veterináře. Může to znamenat vážný stav.

Zajistěte dostatečný přísun tekutin, vodu udržujte čerstvou a misku pravidelně myjte. Největší hrozbou pro psa s průjmem je dehydratace.

Přidávejte do vody nebo do jídla vhodný probiotický prášek, nebo aplikujte probiotickou pastu pro psy a kočky.

Někdy je potřeba podávat tekutinu stříkačkou, přímo do tlamy, ale to až ve fázi, kdy se vrátíte z návštěvy vašeho veterinárního lékaře a budete přesně vědět, co dělat a tento článek vám již nebude užitečný.

Krmivo
Klinické diety obsahují snadnostravitelné složky, nízký obsah tuku a vysoký obsah rozpustné vlákniny pomáhají kontrolovat zvracení a průjem.

Související články 

Poruchy zažívání u psů - průjem, zvracení, zácpa, hubnutí, plynatost
Průjem u psa a kočky – proč je trápí a jak je této nepříjemnosti zbavit
Zvracení u psa - Jak poznat kdy je třeba vyhledat veterináře a kdy pomůže domácí léčba
Průjem a zvracení u psa - Poznáte zda je stav závažný?
Pozor na průjem u štěňat 
Humican - účinná pomoc při průjmech, v rekonvalescenci či podpoře imunity u zvířat 
Přehřátí psa - rizika, první pomoc, prevence

Žádné komentáře:

Okomentovat