Prohledat tento blog

sobota 1. května 2010

Jsou hračky pro psy důležité? Proč si pes vlastě hraje?


Stejně tak jako pro děti tak i pro psy je hraní velice důležitou činností. A to nejen pro štěňata, u kterých je hra naprostou samozřejmostí. K tomu slouží hračky pro psy.

Hra by neměla ovšem chybět ani v životě dospělých psů nebo seniorů. Udržuje je to v duševní a fyzické kondici.

Hra znamená pro psy nejen uvolnění, radost a odbourávání agresivity, ale také pomáhá rozvíjet techniky a dovednosti, které v životě pes potřebuje.

Proč bychom mělu hru u psa podporovat:

- zlepšuje ovládání těla a vnímání smyslů
- podporuje geneticky dané schopnosti jako techniku lovu, chytání kořisti
- zlepšuje reakční schopnosti
- učí se chovat přiměřeně k příslušníkům téhož druhu a rodiny
- pomáhá najít své místo a zařadit se do hierarchického žebříčku
- učí kontrolovat svou sílu, agresivitu a intenzitu skusu

TEMPERAMENTNÍ PLEMENA

Aktivní a temperamentní psi jako border kolie, australský pastevecký pes a většina plemen loveckých psů a teriérů milují akci, tempo a pohyb a to jak venku tak uvnitř.

Pokud máte takto temperamentního psa pořiťe mu létající talíř pro psy. Váš pes bude s nadšením chytat létající talíř v létu a při tom mnozí předvádějí téměř leteckou akrobaci. Další výhodou létajícího talíře je to, že i ti z nás, kteří nedohodí právě daleko (zvláště my ženy)budou házet jako nikdy předtím.

Hrajte pouze na měkkém podkladě jako je písek nebo tráva, aby byly klouby a vazy psa co nejméně zatěžovány.

KLIDNÁ PLEMENA

U maltéze, plemena Lhasa Apso, Shih-tzu, tibetského teriéra, kavalíra King Charles španěla, baseta, bígla, pudla, mopsíka, pekinéze, čivavy nebo jorkšírského teriéry to může vypadat i při hře vypadat poklidně a pohodově. Za špatného počasí preferují hry v interiéru a prokazují mimořádnou šikovnost např. při dostávání granulí z míčku. Pořiďte vašemu pejskovi hračku s otvory na krmivo - ochrání vašeho pejska před nudou.

Žádné komentáře:

Okomentovat